EnergiWatch

Vestas hjælper polsk havn til havvind-førsteplads

Vestas og Port of Gdynia vil gennem samarbejde understøtte havnens ambition om at være knudepunkt i den forestående udbygning af havvind i Polen og Østersøområdet.

Foto: vestas

Med planer om at blive en attraktiv havn for udviklere og et knudepunkt i det polske havvindeventyr, slår Port of Gdynia sig sammen med Vestas for at finde ud af, hvad der helt præcist skal til.

Vestas og Port of Gdynia samarbejder om en række emner, herunder de forskellige krav til et havvind-monteringssted. Her har Vestas bl.a. delt tekniske specifikationer, der kræves af en vindmølleproducent til installation af vindmøller.

"Vi er glade for at samarbejde med havnen i Gdynia for at muliggøre udvikling af deres websted og gøre det så attraktivt som muligt for Polens offshore vindudviklere," siger Tommy Rahbek Nielsen, COO i Vestas.

"Det er bydende nødvendigt, at der udvikles mere infrastruktur ved vandet hurtigt i markeder, der overvejer offshore vindinstallationer i midten af ​​2020'erne, især således at man er i stand til at levere havvind omkostningseffektivt."

Vestas har i Polen installeret over 2,6 GW vind på land til dato med yderligere 2 GW på vej. Polen har dog også oppet sine planer for vind til havs, hvor der er annonceret et mål om at levere 11 GW havvind i 2040

Vestas har produktion ved den danske side af Østersøen på vingefabrikken i Nakskov, hvor der dog de seneste år er blevet skruet gevaldigt ned for produktionen.

Vestas skal levere 54 møller til fire polske projekter

Vestager giver grønt lys til polsk havvindstøtte på over 150 milliarder

Ørsted underskriver polsk aftale om 2,5 GW

Mere fra EnergiWatch

OK køber varmevirksomhed

Fra 1. november bliver Dansk Varme Service en del af OK-koncernen, som vil styrke sit fokus på det voksende marked.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs