EnergiWatch

Analytiker: Ørsted-bud er en naturlig udvikling for selskabets udbygning i USA

"Jeg ser det som en god fortsættelse af den relation, de har med staten derovre," siger Per Fogh, aktieanalytiker hos Sydbank, på baggrund af Ørsteds bud på Skipjack 2-projektet.

Foto: Ørsted

Det er helt naturligt, at Ørsted byder ind på anden del af et stort projekt i den amerikanske stat Maryland, som selskabet allerede samarbejder med.

Sådan lyder vurderingen fra Per Fogh, aktieanalytiker i Sydbank, over for Ritzau Finans.

Ørsted har onsdag afgivet et bud på projektet Skipjack 2, der har en samlet kapacitet på 760 megawatt (MW), mens Ørsted allerede tilbage i 2017 vandt 120 MW på opførelsen af Skipjack 1.

"Buddet er en naturlig forlængelse af det første Skipjack-projekt, som de allerede har vundet og skal sætte op. Jeg ser det som en god fortsættelse af den relation, de har med staten derovre," lyder vurderingen fra Per Fogh.

Ifølge Per Fogh er der ikke tale om et af de helt store projekter, men det er passende for det stadie, staten Maryland befinder sig på i forhold til udvikling af havvind.

"Det er der, de er nået til. Og så må vi se, hvor meget af det Ørsted kan tage," siger han.

Afgørelsen ventes på nuværende tidspunkt at falde i december 2021, men det er muligt, at det rykker sig.

"Det er ikke et altafgørende projekt, men det vil selvfølgelig være positivt for dem," siger Per Fogh.

"Når de byder, er det fordi det er et projekt, de gerne vil have, og hvor de forventer at kunne hente noget fornuftig forretning. Men skulle det ikke lykkes, så er der så mange andre muligheder for udbygning både i USA og Europa," tilføjer han.

Aktien i Ørsted lukker onsdag med en stigning på 2,9 pct. til 959,20 kr., hvor nyheden faldt sidst på handelsdagen.

I første omgang var der ikke umiddelbart en kursreaktion at spore, og det forventer Per Fogh heller ikke at se ved markedsåbning torsdag.

"Jeg forventer ikke det store. Det er et bud, og de afgiver hele tiden bud. De har også tidligere talt om Maryland som et potentielt projekt for dem, og nu sættes der så handling bag ordene," siger han.

 

Ørsted afgiver bud på havvindprojekt i USA 

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs