EnergiWatch

Energi Fyns appetit på sol er mindsket

Det fynske energiselskab har undersøgt mulighederne for at gå på ind på markedet for solcelleparker, men lige nu er afkastet for småt og risikoen for stor, til at man vil risikere andelshavernes penge.

Du har ikke rigtig fat i solceller, siger adm. direktør for Energi Fyn, der mener, at det er problematisk, at panelerne bygges i Østen. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Der er solcellefeber i Danmark.

Selv de historisk set konservative fremskrivninger peger på, at størstedelen af kapaciteten fra nybygget vedvarende energi frem mod 2030 vil komme fra de sorte paneler, der de seneste år som følge af en styrtdykkende materialepris nærmest er poppet op over landet som svampe en efterårsmorgen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs