EnergiWatch

Nipper køber aktier for 0,7 mio. kr.

Købet kommer dagen efter, at Ørsted præsenterede strategi på sin kapitalmarkedsdag.

Ørsteds topchef, Mads Nipper. | Foto: Gregers Tycho/ERH

Bare dagen efter Ørsteds kapitalmarkedsdag viser topchef Mads Nipper, at han selv er rede til at at satse på en succesrig fremtid for koncernen.

Torsdag har Mads Nipper i hvert fald været i markedet og købt 807 Ørsted-aktier for et beløb på knap 0,7 mio. kr. Det viser en insidermeddelelse fra selskabet.

Aktierne er købt til en gennemsnitskurs på 865,90 kr. Til sammenligning er Ørsted lukket i 853 kr. efter et fald på 2,3 pct. fra onsdag, hvor aktien også dykkede 5,7 pct. i forbindelse med kapitalmarkedsdagen.

Her lancerede energiselskabet nye strategiske og finansielle målsætninger. Hovedoverskriften var investeringer på 350 mia. kr. i vedvarende energiløsninger i perioden 2020-2027

Desuden løftede Ørsted sin ambition for udbygningen af vedvarende energi til cirka 50 gigawatt installeret kapacitet i 2030 fra tidligere over 30 gigawatt og varslede, at driftsresultatet før af- og nedskrivninger (EBITDA) vil stige gennemsnitligt 12 pct. om året og nå 35-40 mia. kr. i 2027.

Målsætningerne blev dog ikke modtaget lige vel alle steder.

RBC-analytikeren John Musk konstaterede ifølge Bloomberg News, at forventningerne antyder, at EBITDA per megawatt vil falde, i takt med at Ørsted bevæger sig mere ind i havvind.

Han påpegede desuden, at kapacitetsmålsætningen umiddelbart ser "aggressiv" ud, men at ikke meget af den nye kapacitet kommer inden for landvind og dermed byder på en lavere værdi, når det kommer til afkast.

Irsk strategi skal sikre global markering med Norden

Ørsted forbyder skrotning af vindmøllevinger

Ørsted vil fastholde føring uden "braggawatts" 

Mere fra EnergiWatch

True Energy henter ny marketingchef

Med ansættelsen af Nina Kirstine Toft-Nielsen vil det danske energiselskab øge interaktioner med brugere og influencere på de sociale medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs