EnergiWatch

Spansk energiselskab falder på mulige regelændringer

I weekenden kom flere melder om, at regeringen i Spanien forbereder ændringer, der kan ramme Endesa indtjening fra atomkraft og hydrauliske energianlæg.

Foto: WADE PAYNE/AP

Aktien i det spanske energiselskab Endesa falder på børsen i Madrid mandag med 5 pct. efter skriverierne i weekenden om, at regeringen i Spanien forbereder ændringer, der kan ramme selskabets indtjening fra atomkraft og hydrauliske energianlæg.

Ifølge Bloomberg News skrev avisen El Pais fredag aften, at kabinettet tirsdag vil studere et forslag om at begrænse de indtægter, som energiselskaberne får i engrosmarkedet fra teknologier, der blev installeret, da der herskede en anden regulatorisk struktur, og som allerede har tjent investeringsomkostningerne hjem.

Regeringen estimerer, at forslaget vil have en påvirkning på mellem 800 mio. euro og 1 mia. euro på energiselskabernes indtjening, skriver avisen ifølge Bloomberg.

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs