EnergiWatch

Ewii vil købe op på "mere tidssvarende måde" end Norlys og Andel

Overtagelsen af Bornholms elnet for trekvart milliard viser, at Ewii er en interesseret køber også for andre, fastslår topchef, der ikke mindst kigger mod kommunale multiforsyningsselskaber. Reguleringen er dog en hæmsko, mener han.

Foto: Lasse Hyldager Fotografi / EWII

Med købet af elnettet på Bornholm, meldte Ewii sig onsdag blandt opkøberne i den danske elsektor. Nuvel, det koldingensiske energiselskab har fortsat et godt stykke op til imperiebyggerne Norlys og Andel. Men med opkøbet føjes en femtedel til kundeporteføljen, der nu er på cirka 172.000, hvilket konsoliderer placeringen blandt de næststørste netselskaber sammen med Nrgi og Energi Fyn.

Dog er der i hvert fald foreløbigt ikke tale om, at de bornholmske kunder blot opsluges. Med to lokale forbrugerrepræsentanter i egen bestyrelse fortsætter El-Net Øst som et selvstændigt datterselskab i jydernes koncern.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs