EnergiWatch

Ørsted færdiggør aftale med PGE om joint venture i Polen

Med aftalen får Ørsted og PGE hver 50 pct. ejerskab i to havvindprojekter i Polen, Baltica 2 og Baltica 3.

Foto: Jens Dresling

Ørsted har nu færdiggjort den endelige aftale, der blev præsenteret i februar 2021, om et joint venture i polen med PGE.

Det oplyser den danske energikoncern torsdag.

Med aftalen får Ørsted og PGE hver 50 pct. ejerskab i to havvindprojekter i Polen, Baltica 2 og Baltica 3.

"De to projekter udgør tilsammen Baltica Havvindmøllepark – det største havvindprojekt i den polske del af Østersøen. Partnerne vil i fællesskab opføre og drive havvindmølleparkerne, der får en samlet installeret kapacitet på op til 2,5 GW," hedder det.

De polske konkurrencemyndigheder godkendte aftalen i marts, og de to partnere har derfor efterfølgende indsendt indsendt ansøgning til Polens virksomhedsregister og færdiggjort aftalen.

Projekterne er allerede sikret miljøtilladelser, og der er også indgået aftaler om nettilslutning, ligesom de polske myndigheder har tildelt dem differencekontrakter. Hvis de endelige beslutninger om opførelsen tages, så vil Baltica 3 kunne være i drift i 2029, mens Baltica 2 kan stå klar i 2030.

Mere fra EnergiWatch

Vindstød slår atter rekord

Det danske energiselskab har formået at blive mere effektive, mens der atter strømmer klimabevidste kunder til. Lige nu barsler Vindstød med et nyt produkt med to grønne blade, men direktøren understreger, at selskabet ikke vil forcere noget, da det skal gøres rigtigt.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs