EnergiWatch

Fibia-ejer: 5G kan blive en udfordring for fiber

Andel, der står bag blandt andet Fibia og Waoo, anser udrulningen af 5G som en udfordring for fiber på længere sigt, fremgår det af Andels årsregnskab.

Foto: Jens Dresling

Udrulning af fiber, der nu dækker 194.000 af Andels, det tidligere SEAS NVEs, kunder, kan blive presset af den samtidige udbredelse af det meget hurtigere mobile net 5G, skriver Fibia-ejeren i sit regnskab for 2020.

"Koncernen oplever gennem sin fibernetforretning risici vedrørende salget af fibernetforbindelser. Udviklingen af 5G-nettet er en af de faktorer, som kan udfordre fibernettet på tilgængelighed og fleksibilitet og dermed i sidste ende have en negativ påvirkning i forhold til kundebasen," skriver Andel i en note.

Fibia A/S åbnede i 2020 som led i virksomhedens strategi sit net for andre serviceudbydere, som nu kan leje sig ind på fibernettet. Det vil skabe øget konkurrence for selskabet, hedder det videre.

Andel opgiver sine investeringer i fiberkabler og netværkshuse til sammenlagt 5,5 mia. kroner.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch)

Norlys i krig med konkurrenter om adgang til Stofa-datters netværk

Bredbåndskunder har kurs mod et markant prishop

Mere fra EnergiWatch

Vindstød slår atter rekord

Det danske energiselskab har formået at blive mere effektive, mens der atter strømmer klimabevidste kunder til. Lige nu barsler Vindstød med et nyt produkt med to grønne blade, men direktøren understreger, at selskabet ikke vil forcere noget, da det skal gøres rigtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs