EnergiWatch

Fibia-ejer: 5G kan blive en udfordring for fiber

Andel, der står bag blandt andet Fibia og Waoo, anser udrulningen af 5G som en udfordring for fiber på længere sigt, fremgår det af Andels årsregnskab.

Foto: Jens Dresling

Udrulning af fiber, der nu dækker 194.000 af Andels, det tidligere SEAS NVEs, kunder, kan blive presset af den samtidige udbredelse af det meget hurtigere mobile net 5G, skriver Fibia-ejeren i sit regnskab for 2020.

"Koncernen oplever gennem sin fibernetforretning risici vedrørende salget af fibernetforbindelser. Udviklingen af 5G-nettet er en af de faktorer, som kan udfordre fibernettet på tilgængelighed og fleksibilitet og dermed i sidste ende have en negativ påvirkning i forhold til kundebasen," skriver Andel i en note.

Fibia A/S åbnede i 2020 som led i virksomhedens strategi sit net for andre serviceudbydere, som nu kan leje sig ind på fibernettet. Det vil skabe øget konkurrence for selskabet, hedder det videre.

Andel opgiver sine investeringer i fiberkabler og netværkshuse til sammenlagt 5,5 mia. kroner.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch)

Norlys i krig med konkurrenter om adgang til Stofa-datters netværk

Bredbåndskunder har kurs mod et markant prishop

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs