EnergiWatch

Ændring i netselskabers økonomiske regulering skal bane vejen for elektrificering

Energistyrelsen har i en analyse fremlagt fire modeller, som skal gøre det muligt for netselskaber at finansiere den voldsomme udbygning af elnettet frem mod 2030. Dansk Energi er tilfreds med styrelsens arbejde og har en klar præference for automatisk regulering af indtægsrammer.

Foto: Sisse Dupont/INDBLIK

Hvis grøn strøm er den mørtel, som skal fæstne de forskellige byggesten i den grønne omstilling, så er elnettet fundamentet, som det hele skal bygges på.

I takt med at større mængder grøn strøm skal ind i nettet, skal elnettet derfor udbygges. Det var fysikken. I en ny analyse udformet af Utiligize har Energistyrelsen så givet bud på det økonomiske problem for, hvordan en ny regulering skal tilvejebringe finansieringen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs