EnergiWatch

Ewii lancerer tobladet produkt

Energiselskabets produkt "Grøn Fremtid" inkasserer to blade i Forbrugerombudsmandens mærkningsordning.

Foto: PR / Ewii

Forbrugerombudsmandens bladmærkning, der blev lanceret sidste år har været fokus for energiselskabets Ewii nyeste produkt: Grøn Fremtid, der indkasserer to blade i ordningen.

Produktet er ifølge Ewii lavet på certificeret 100 pct. grøn strøm. Dertil er det bygget op omkring anbefalingerne for Rådet for Grøn Omstilling til, hvordan et grønt produkt skal sættes sammen. Og det er øjensynligt lykkes, da Ewiis nye produkt har fået ros fra Rådet for Grøn Omstilling.

"Det er det grønneste produkt, jeg er stødt på indtil videre. Det indeholder både adgang til en energirådgiver, incitament til at bruge strømmen, når den er grønnest, og en fornuftig model for klimabidrag," siger direktør for Rådet for Grøn Omstilling, Claus Ekman.

Ordningen er skruet sammen, så produkter enten kan få ét blad – for produkter, der er baseret på 100 procent vedvarende energikilder – eller to blade. To blade bliver tildelt de produkter, hvor producenten har gjort en ekstra indsats for at reducere CO2-udslip

"Vi ved af erfaring, at der ligger meget arbejde i at sikre sig det ekstra grønne blad," siger direktør for salg og kundeservice, Klaus Hieronymus Stenger.

"Vi skal gøre os klart, at vores branche og vores produkter er komplicerede. Nu pibler det frem med grønne produkter alle steder, fordi vi er i gang med en grøn omstilling - og her skal vi sørge for, at branchen forbliver gennemsigtig. Det hjælper Forbrugerombudsmandens ordning os med."

Rådet For Grøn Omstilling har tidligere sammen blandt andet Forbrugerrådet klaget til Forbrugerombudsmanden over, at flere elselskaber ikke overholder reglerne omkring brugen af den nye ordning, men alligevel har reklameret for deres produkter med de to blade.

Ewiis resultat falder til en tiendedel

Natur-Energi og Folkekirkens Nødhjælp afviser kritik

Flere elselskaber i Forbrugerombudsmandens søgelys på grund af grønne blade

Mere fra EnergiWatch

Brancheorganisationer hylder opgøret med hockeystaven

Tekniq Arbejdsgiverne og Dansk Fjernvarme er glade for, at regeringens hockeystav er lagt tilbage på hylden med et ambitiøst delmål på en CO2-reduktion på 50-54 pct. i 2025. Nu skal rammevilkårerne komme på plads, så selskaberne kan trække i arbejdstøjet.

Arla vil vinde tovtrækkeri om andelshavernes biogas

Andelsselskabet Arla sætter jagten ind på at skaffe adgang til landmændenes oprindelsesgarantier fra biogasproduktion. Forsker vurderer, at det kan blive svært for producenterne at få biogasgarantierne på egne hænder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs