EnergiWatch

Moderate fald med pres på vindmølleaktier

Den spansk-tyske vindmølleproducent Siemens Gamesa endte med et fald på 4,1 pct. i den tunge ende af Stoxx 600-indekset.

Foto: vestas

De europæiske aktiemarkeder endte mandag med moderate fald fra sidste uges rekordnotering, idet investorerne holdt lidt igen med købsknappen forud for regnskabssæsonen for første kvartal.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks lukkede med et fald på 0,5 pct. efter fredagens lukkerekord.

De europæiske regnskaber kommer væltende senere i april, og her forventer analytikerne ifølge Refinitiv IBES-data en stigning på 47,4 pct. i indtjeningen i første kvartal for Stoxx 600-selskaberne.

Den spansk-tyske vindmølleproducent Siemens Gamesa endte med et fald på 4,1 pct. i den tunge ende af Stoxx 600-indekset, efter at finanshuset Bank of America venter en svag første kvartals indtjeningssæson for vindmølleproducenterne.

Finanshuset venter lav aktivitet i kvartalet for Vestas og Siemens Gamesa, hvor fokus ventes at være på omkostninger til råvarer plus kortsigtede afbrydelser fra blokaden af Suez-kanalen.

Under de hjemlige himmelstrøg tabte Vestas 4,4 pct.

De to franske forsyningsvirksomheder Suez og Veolia blev enige om at fusionere, hvilket vil skabe en gigant inden for affald og vand.

Finanshuset Barclays pointerede, at aftalen afslutter måneders usikkerhed for Veolia.

Veolia steg 9,8 pct., og Suez løftedes med 7,7 pct.

Diasorin steg desuden med 9,9 pct., efter at det italienske diagnostikselskab aftalte at købe den amerikanske coronatestproducent Luminex Corp. for 1,8 mia. dollar.

Mere fra EnergiWatch

Norsk brintselskab får ny topchef

Elling Nygaard bliver topchef for norske Hydrogen Pro, mens Mårten Lunde træder af året efter børsnoteringen. I september åbnede selskabet sine første danske produktionsfaciliteter.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs