EnergiWatch

Vestforbrænding tror på mere målrettet klimaindsats med C4-samarbejde

En fælles indsats vil give et langt større bidrag til Danmarks klimamål, lyder det fra Vestforbrændings direktør, der sammen med en række forsyningsgiganter tidligere på ugen præsenterede et storstilet samarbejde for CO2-fangst.

Foto: PR / Vestforbrænding

Planerne og samarbejdet om et konsortium for CO2-fangst, der skal indfange godt 3 mio. ton CO2 om året allerede fra 2030 og går under navnet C4-samarbejdet, vil gøre klimaindsatsen for forsyningssektoren "langt mere målrettet."

Sådan lyder det fra direktør i affaldsselskabet Vestforbrænding, Steen Neuchs, der sammen med forsyningsgiganterne ARC, Hofor, Argo og Biofos samt Veks, CTR og Copenhagen Malmö Port tidligere på ugen præsenterede planerne for samarbejdet, der mere specifikt har et mål om at kunne indfange omtrent 15 pct. af de knap 20 mio. ton CO2, Danmark samlet skal reducere sin årlige udledning med for at indfri 70 pct.-målet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs