EnergiWatch

Ørsted udsteder grønne og hybridobligationer - og vil købe gamle

Tilbagekøbet ventes at udgøre et beløb op til 250 mio. euro. Og tilbagekøbte obligationer vil blive annulleret.

Foto: PR/Ørsted

Ørsted vil udstede både grønne obligationer og hybridobligationer i euro og pund. Det oplyser energikoncernen tirsdag formiddag.

"Formålet med transaktionen er at øge Ørsteds udestående beløb af hybridobligationer og delvist at refinansiere det eksisterende 700 mio. euro store 6,25 pct. hybridobligation udstedt i 2013, som kan indfries til kurs pari første gang den 26. Juni 2023," oplyser koncernen.

I samme omgang har Ørsted også inviteret ejere af denne hybridobligation til at tilbyde koncernen at tilbagekøbe sådanne hybridobligationer.

Tilbagekøbet ventes at udgøre et beløb op til 250 mio. euro. Og tilbagekøbte obligationer vil blive annulleret, oplyses det.

Samtidig vil provenuet fra hybridobligationerne blive lagt til puljen af Ørsteds investeringer i grønne energiprojekter.

Udstedelsen og tilbagekøbet ændrer ikke de tidligere udmeldte forventninger fra Ørsted, oplyses det.

Ørsted advarer mod "uholdbart" høje priser

Thor kan blive Ørsteds redningsmand 

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs