EnergiWatch

Ørsted udsteder grønne og hybridobligationer - og vil købe gamle

Tilbagekøbet ventes at udgøre et beløb op til 250 mio. euro. Og tilbagekøbte obligationer vil blive annulleret.

Foto: PR/Ørsted

Ørsted vil udstede både grønne obligationer og hybridobligationer i euro og pund. Det oplyser energikoncernen tirsdag formiddag.

"Formålet med transaktionen er at øge Ørsteds udestående beløb af hybridobligationer og delvist at refinansiere det eksisterende 700 mio. euro store 6,25 pct. hybridobligation udstedt i 2013, som kan indfries til kurs pari første gang den 26. Juni 2023," oplyser koncernen.

I samme omgang har Ørsted også inviteret ejere af denne hybridobligation til at tilbyde koncernen at tilbagekøbe sådanne hybridobligationer.

Tilbagekøbet ventes at udgøre et beløb op til 250 mio. euro. Og tilbagekøbte obligationer vil blive annulleret, oplyses det.

Samtidig vil provenuet fra hybridobligationerne blive lagt til puljen af Ørsteds investeringer i grønne energiprojekter.

Udstedelsen og tilbagekøbet ændrer ikke de tidligere udmeldte forventninger fra Ørsted, oplyses det.

Ørsted advarer mod "uholdbart" høje priser

Thor kan blive Ørsteds redningsmand 

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs