EnergiWatch

Shell laver aftale om 300 MW solenergi

Shell Energy Europe skal købe energi fra selskabet Solarias solcelleanlæg i Spanien på i alt 300 MW under en langsigtet elkøbsaftale.

Foto: SHELL

Shell har indgået en 10-årig PPA med den spanske udvikler Solaria Energia om køb af strøm produceret på Solarias solcelleanlæg.

Energien leveres fra seks solprojekter, der producerer omkring 570 GWh elektricitet om året. De seks projekter vil gradvis blive tilsluttet nettet gennem 2021. Elleverancerne starter ved idriftsættelse af faciliteterne.

"Denne aftale om køb af solenergi vil gøre det muligt for os at levere mere ren energi til vores kunder, samtidig med at det hjælper med at støtte den fortsatte vækst af vedvarende energi i Spanien," siger Shell Energy Europe's generaldirektør for energi Rupen Tanna.

Solaria Energia planlægger at etablere godt 3,3 GW anlæg i det boomende spanske solcellemarked inden udgangen af 2023. Projekterne bliver uden offentlig støtte og kan konkurrere med andre teknologier i markedet.

"Det er en ære at begynde at samarbejde med Shell, et af Europas førende energiselskaber, og vi glæder os over den tillid, de har vist til Solaria," siger direktør i Solaria, Dario Lopez.

"Dette er endnu et skridt i retning af vores mål om at blive et benchmark i solsektoren i Europa."

Shell flirter med solceller på deres største raffinaderi

Shell allierer sig med Equinor i Argentina

 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs