EnergiWatch

GE beskylder Siemens for industrispionage

GE beskylder sin tyske konkurrent for at have stjålet industrihemmeligheder vedrørende GE's gasturbiner.

Foto: JIM YOUNG/REUTERS / X90065

General Electric (GE) og Siemens er kommet op at toppes, da det amerikanske industrikonglomerat har beskyldt den tyske konkurrent for at have stjålet industrihemmeligheder vedrørende GE's gasturbiner.

Det skriver Bloomberg News.

I en sag anlagt i delstaten Virgina hævder GE, at Siements med "forsæt og ondsindethed" har stjålet den teknologiske viden for at vinde mindst ni kontrakter på gasturbiner, der ifølge det amerikanske selskab er milliarder af dollar værd.

Helt konkret mener GE, at en person hos Siemens modtog den hemmelige information i forbindelse med en hemmelig budproces, og at denne efterfølgende har distribueret indholdet til dusinvis af andre ansatte i Siemens, herunder til nogle, der antageligvis skal have misbrugt informationen til vinde kontrakter i delstaten Virginia.

GE og Siemens konkurrerer begge med danske Vestas inden for produktionen af vindmøller.

GE fortsætter ordrestrøm i amerikansk delstat

GE's havmølle vokser for anden gang på tre måneder

Verdens største havmøllepark er i banken

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs