EnergiWatch

Wärtsilä vinder australsk lagringsaftale på op til 1 GW

Australske AGL Energy Limited har valgt finske Wärtsilä som en af to leverandører til lagringsanlæg ved fire kraftværker.

Foto: Wärtsilä

Wärtsilä har underskrevet en ikke-eksklusiv femårig rammeaftale for levering af energilagringsprojekter i partnerskab med australske AGL, der der både producerer og sælger el og gas til privat og kommerciel brug.

Aftalen skal reducere udbudstiderne for individuelle projekter, og muliggøre hurtigere projektplanlægning og kommerciel drift, lyder det fra Wärtsilä.

Wärtsilä er blot en af to selskaber, der er blevet valgt til at opføre lagringen. Det andet selskab er Siemens AG og AES' datterselskab Fluence.

"Vi er glade for at se vores energilagringsplaner på nettet begynder at komme til live; vi ved, at energilagringsteknologi er afgørende for at skabe en renere og smartere distribueret energiinfrastruktur," siger Kari Punnonen, direktør for Australasien, Wärtsilä Energy.

I 2020 annoncerede AGL planer om at udvikle energilagringsanlæg nær Loy Yang A-kraftværket i Victoria (200 MW), Liddell-kraftværk (150 MW) og Broken Hill (50 MW) i New South Wales og Torrens Island (250 MW) i det sydlige Australien.

Tanken er, at energilagringsplanerne skal spille en nøglerolle i den australske energiindustris overgang fra traditionelle fossile brændstoffer til renere energi. Planerne omfatter storskala lagring inden for elnettet.

"Australien er et land med enestående vedvarende energikilder og en enestående mulighed for hurtigt at dekarbonisere og bevæge sig i retning af vedvarende energi. Fleksibel kapacitet såsom energilagring er nødvendig for at balancere vedvarende energi og holde nettet stabilt og pålideligt," siger Kari Punnonen.

"AGL er en værdsat kunde for Wärtsilä, og vi ser frem til at støtte AGLs planer for kritisk opstramningskapacitet, der vil spille en førende rolle i overgangen fra kul til vedvarende energi. Vores smarte teknologi hjælper med at opretholde systemstyrke, netværksstabilitet og energisikkerhed."

Wärtsilä leverer to anlæg til Nature Energy

Grieg og Wärtsilä får støtte fra Norge til at bygge skib drevet på ammoniak

Wärtsilä og MAN Energy Solutions i kapløb om ammoniak-motor 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs