EnergiWatch

Ørsted aktien i stort dyk efter skuffende 2021-prognose

Efter offentliggørelsen af Ørsteds prognose for 2021 faldt aktien med 8,8 pct.

Fronten på Ørsteds H.C. Ørstedsværk. | Foto: Jens Dresling

Ørsteds prognose for 2021 har fået ord som "skuffende" med på vejen af analytikerne, og det lader til, at investorerne er enige.

De kvitterer i hvert fald ved at sende aktien ned med knap 8,8 pct. til 1165 kr. umiddelbart efter markedsåbningen tirsdag morgen, hvor aktien var i forlænget åbningsauktion.

Efter dansk børslukketid mandag kom Ørsted med en opjustering af forventningerne til hele 2020 og løftede samtidig for første gang sløret for forventningerne til 2021.

For 2020 venter Ørsted nu et driftsresultat målt som EBITDA på 18 mia. kr. mod tidligere 16-17 mia. kr., mens koncernen i 2021 venter, at det vil falde til mellem 15 og 16 mia. kr.

Det er dog eksklusive indtjening fra nye partnerskabsaftaler i form af salg af andele i Ørsted-projekter.

"Indtjeningsprognosen for 2021 er skuffende og noget lavere end vores estimat. Derudover er Ørsted-aktien langt fra billigt prisfastsat og med de seneste aktiekursstigninger er forventningerne til fremtidig indtjeningsvækst og projektsejre høje, og ser på nuværende tidspunkt ud til at være svære at leve op til," skriver Per Fogh, aktieanalytiker i Sydbank, i en analyse.

Han vurderer samtidig, at opjusteringen af forventningerne til 2020 ikke er "den helt store overraskelse", men fastholder dog sin købsanbefaling af aktien.

I kølvandet af meldingen tirsdag har ABG Sundal Collier sænket sin anbefaling af aktien til "sælg" fra tidligere "hold", mens SEB har sænket anbefalingen til "hold" fra "køb" og Jefferies har skrevet i en analyse, at helårsprognosen for 2021 på kort sigt er negativt for aktiehistorien.

Både ABG og SEB har samtidig hævet kursmålet for aktien. Det samme har Deutsche Bank gjort, mens Goldman Sachs har sænket kursmålet.

Ørsted dropper prisvindende regnskab

Ørsted markerer enden for havvindens guldalder 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs