EnergiWatch

Vattenfall skal levere fossilfri energi til minedrift

Svenske Vattenfall minevirksomhed Kaunis Iron har underskrevet en hensigtserklæring om at udvikle fossilfrie elektricitetsløsninger til at drive et af Kaunis Irons jernmalmværker i Pajala.

Foto: Vattenfall

Vattenfall skal bruge sine erfaringer med vedvarende energi til at udvikle fossilfri elløsning til mindedriften hos Kaunis Iron. Det oplyser Vattenfall i en meddelelse.

De to virksomheder har underskrevet en hensigtserklæring, hvori man også ønsker at udvikle løsninger til elektrificering af sten- og persontransporter i minen og andre dele af anlægget i minedriften, hvor det er muligt.

"Det er meget positivt, at vi nu går sammen med Kaunis Iron for at tage et skridt mod øget elektrificering for at udfase fossile brændstoffer, hvilket er et nødvendigt skridt i vores fælles arbejde med vores tids største udfordring. Fossilfrie løsninger har en naturlig plads i fremtidens samfund og industri," siger Anna Borg, der er administrerende direktør for Vattenfall.

Og vinden kan få en betydelig rolle i projektet. Iføge Vattenfall kan fremtidige vindprojekter som Käymävaara og Selkävaara komme til at spille en "vigtig rolle" i at drive projektet, ligesom man allerede er i gang med at undersøge muligheder for fossilfri transportløsninger.

"Den svenske minesektor står over for store ændringer for at mindske afhængighed af fossile brændstoffer og få udviklet klimaeffektiv og ansvarlig minedrift," siger Klas Dagertun, der er administrerende direktør i Kaunis Iron

"Det er en forudsætning for overgangen til et bæredygtigt samfund og bidrager til en lokal udvikling med en minimal klimapåvirkning. Kaunis Iron ønsker på tage aktivt ansvar for denne udvikling, og det er derfor, dette samarbejde med Vattenfall er meget vigtigt."

Vattenfall vinder retten til at lukke kulkraftværk

Lave elpriser trækker ny minedrift til Norden

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs