EnergiWatch

Hitecvision køber sig ind i norsk vandenergi

Det Stavanger-baserede investeringsselskab Hitecvision køber ejerandel på 3,67 procent i Haugaland Kraft med formål at få mere vedvarende energi i porteføljen.

Foto: Haugaland Kraft

Hitecvision, som er Norges største kapitalfond vil have mere af den norske energibranche. Og det er her i årets første uger blevet markeret med et mindre andelsopkøb i Haugaland Kraft, mens der er flere norske energiopkøb i støbeskeen.

Det skriver Montel.

"Vi synes det her er meget spændende. Det vigtigste er at Haugaland Kraft er et godt selskab, men det er også en pejlemærke i den retning vi ønsker at gå," siger seniorpartner Alf C. Thorkildsen i Hitecvision til Montel.

Hitecvision har i to årtier investeret store summer i både olie og gassektoren. Men nu skal energisatsningen altså udvides til at omfatte den vedvarende energi også.

"Det som er helt klart er at vi vil fortsætte med at være på norsk sokkel, men for at bredde ud lidt mere ud er denne investering meget interessant," siger Thorkildsen til Montel.

Haugaland Kraft ejer både elnet og fiber, men en ejerandel på 59,7 procent i Sunnhordaland Kraftlag (SKL) er noget af det mest interessante.

SKL ejer nemlig de moderne og stærkt regulerede kraftværker i Blåfalli og Blåfalli Vik og har ejerandele i Sima, Ulla Førre og Saudefaldene, som er nogle af de mest attraktive vandkraftværker i Norge med stor produktion og høj reguleringskapacitet.

Hitecvisions olieselskab vokser på norsk sokkel med nyt opkøb

Opkøbsivrig fond ser stor optimisme i Nordsøen 

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs