EnergiWatch

Nu kan fjernvarmen med støttemillioner sende fossile fyr på pension

Den første tredjedel af de 405 mio. kr. til nye fjernvarmeprojekter med fokus på udfasning af olie- og gasfyr er nu stillet til rådighed. Fjernvarmen melder allerede om adskillige projekter, som vil have fingre i støttemillionerne.

De første millioner til udfasning af olie- og gasfyr blev frigivet i efteråret 2020. Nu er der så også åbnet for midlerne til fjernvarmen. | Foto: Gregers Tycho/JPA

Fra i dag er det muligt for landets fjernvarmeselskaber at søge om i alt 145 mio. kr. til udrulning i nye områder med olie- og gasfyr.

Pengene er første del af de til formålet afsatte 405 mio. kr., som er øremærket fjernvarme. Ifølge Energistyrelsen vil tilskuddet bestå i op til 20.000 kr. per konverteret olie- og gasfyr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs