EnergiWatch

Yara frasælger projekt i Libyen

Nytårsaften underskrev kemikalieproducenten Yara en aftale med Libyens nationale olieinstans og den libyske investeringsmyndighed om salget.

Foto: Yara International ASA

Norske Yara har valgt at frasælge sin fulde ejerandel i gødningsvirksomheden Libyan Norwegian Fertiliser Company (Lifeco). Lifeco kommer i stedet i hænderne på Libyan National Oil Corporation (NOC) og den libyske investeringsmyndighed (LIA).

Yaras ejerandel i Lifeco sammen med alle økonomiske rettigheder og alle forpligtelser overgik derfor til NOC nytårsaften.

Forud for aftalen stod Yara med en 50 pct. andel af Lifeco, mens NOC og LIA hver havde en andel på 25 pct. Ifølge en meddelelse fra Yara, er den bogførte værdi af investeringen nul, og Yara forventer at bogføre en mindre gevinst før skat i fjerde kvartal af 2020 efter transaktionen.

Lifeco har ikke umiddelbart vist sig som den store succes for Yara, hvor kemikalieproducenten tidligere har været nødt til at nedskrive store værdier i virksomheden.

Yara vil af med 800.000 ton CO2-udledning

Ørsted og Yara vil bygge brintfabrik i Holland

 

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs