EnergiWatch

Yara frasælger projekt i Libyen

Nytårsaften underskrev kemikalieproducenten Yara en aftale med Libyens nationale olieinstans og den libyske investeringsmyndighed om salget.

Foto: Yara International ASA

Norske Yara har valgt at frasælge sin fulde ejerandel i gødningsvirksomheden Libyan Norwegian Fertiliser Company (Lifeco). Lifeco kommer i stedet i hænderne på Libyan National Oil Corporation (NOC) og den libyske investeringsmyndighed (LIA).

Yaras ejerandel i Lifeco sammen med alle økonomiske rettigheder og alle forpligtelser overgik derfor til NOC nytårsaften.

Forud for aftalen stod Yara med en 50 pct. andel af Lifeco, mens NOC og LIA hver havde en andel på 25 pct. Ifølge en meddelelse fra Yara, er den bogførte værdi af investeringen nul, og Yara forventer at bogføre en mindre gevinst før skat i fjerde kvartal af 2020 efter transaktionen.

Lifeco har ikke umiddelbart vist sig som den store succes for Yara, hvor kemikalieproducenten tidligere har været nødt til at nedskrive store værdier i virksomheden.

Yara vil af med 800.000 ton CO2-udledning

Ørsted og Yara vil bygge brintfabrik i Holland

 

Mere fra EnergiWatch

Olieselskabernes fremgang breder sig kun langsomt til drilling

Olieselskaberne vejrer morgenluft med stigende oliepriser, men deres lyst til at investere er behersket. Derfor må den kriseramte drilling-sektor indstille sig på at vente på bedring i aktivitetetsniveauet, vurderer to aktieanalytikere over for ShippingWatch.

Brancheorganisationer hylder opgøret med hockeystaven

Tekniq Arbejdsgiverne og Dansk Fjernvarme er glade for, at regeringens hockeystav er lagt tilbage på hylden med et ambitiøst delmål på en CO2-reduktion på 50-54 pct. i 2025. Nu skal rammevilkårerne komme på plads, så selskaberne kan trække i arbejdstøjet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs