EnergiWatch

Hofor får påtale for insiderhandel

Forysningstilsynet køber forklaring om "menneskelig fejl" og undlader at politianmelde energiselskabet trods brud på reglerne.

Foto: PR / Hofor

Den 11. november sidste år skete der flere ting på Amagerværket, der ikke bør ske. Det første fandt sted klokken 10.42, da produktionen på grund af problemer med en pumpe faldt ud efter mindre end to timers drift, da værket ellers var kaldt til start. Det andet skete inden for den følgende halve time.

For da produktionen faldt ud, foretog Hofor en række hurtige elhandler for at skabe balance efter udfaldet. Samlet blev der købt cirka 125 MW på intradaymarkedet. Men først herefter – kl. 11.13 6 blev der sendt besked til markedet om produktionsstoppet på Amagerværket. Hvilket er et brud på EU's bestemmelser om insiderhandel, da ikke andre end energiselskabet kendte til nedbruddet, da handlerne blev foretaget.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Kanslerkandidat bringer Vestas-lussing ind i valgkamp

Efter en tysk valgkamp, hvor klima har fyldt alt og ingenting, kastede Vestas mod slutningen en granat, der gav genlyd med kritik af mølleproducenten for dårlig stil og dårlig timing, samt af regeringen for en dårlig energipolitik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs