EnergiWatch

Aalborg frygter at måtte droppe geotermien

Nordjyderne håber at udfase kulproduktionen fra Nordjyllandsværket før 2028 ikke mindst via det verserende geotermiudbud. Det kan dog blive forhindret af beslutningen om først at afklare statsstøtten om flere år.

Foto: Morten Dueholm/Midtjyske Medier

Aalborg Forsyning har længe ønsket sig geotermi i energiforsyningen. Derfor er nordjyderne glade for den finanslov, der blev vedtaget i weekenden, hvor den grønne energikilde modsat tidligere klimaplaner blev tildelt såvel opmærksomhed som midler, der skal udmøntes i en geotermi-taskforce.

Der er dog et problem. For taskforcen skal først afrapportere sine fund om to år, hvorefter politikerne skal fastlægge rammevilkårene for geotermianlæg – ikke mindst hvad statsstøtten skal være. Men det er alt for sent for Aalborg Forsyning, der allerede har sat gang i et udbud på 100 MW med henblik på, at geotermien kan være arvtager for Nordjyllandsværket.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Spirii vinder udbud på 300 ladestandere

Ladeopaeratøren har trukket sig sejrrigt ud af Region Hovedstadens udbud på 300 ladestandere, der skal sættes op i de kommende tre år. Spirii forventer at have installeret de første 100 allerede inden årets udgang.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs