EnergiWatch

Energiselskabernes milliardinvestering i fibernet har vendt op og ned på bredbåndsmarkedet

Over 20 mia. kr. er blevet brugt på at bygge fibernet, og nu ser energiselskaberne ind i en ny virkelighed med potentiel regulering. En armlægning er i gang mellem myndighederne og de andelsejede selskaber.

Foto: Norlys/PR

I 2004 traf ledelse og repræsentantskab en beslutning, der fik millionerne til at trille ud af Energi Ikast i en lind strøm. Nu skulle man ikke bare sælge el – det andelsejede energiselskab ville også ind på telemarkedet og kastede sin kærlighed over den nye fiberteknologi. 

I samarbejde med en række andre forsyningsselskaber stiftede man MidtVest Bredbånd, der skulle sikre en solid fiberinfrastruktur i Ikast og andre dele af Midtjylland.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs