EnergiWatch

Hillerød Forsyning fyrer direktør efter stribe af møgsager

Hillerød Forsynings bestyrelse har torsdag valgt at afsætte adm. direktør, Søren Støvring, efter at en række af møgsager har skabt tvivl om ledelsen i forsyningen.

Adm. direktør i Hillerød Forsyning, Søren Støvring, er nu afsat. | Foto: Hillerød Forsyning/PR

Bestyrelsen i Hillerød Forsyning har på et ekstraordinært bestyrelsesmøde torsdag besluttet at fyre nuværende adm. direktør, Søren Støvring.

Det oplyser Hillerød Forsyning i en pressemeddelelse.

Fyringen kommer efter en række politiske udmeldinger, der på det seneste har skabt tvivl om opbakningen til ledelsen i forsyningen, skriver bestyrelsen i meddelelsen.

Det er både Socialdemokratiet og Konservative i kommunen, der har sat spørgsmålstegn ved ledelsen i forsyningen efter et år med en række møgsager, der blandt andet har omfattet kritik af høje direktørlønninger, leasing af dyre firmabiler, en glemt rabat på møbelindkøb og en fyret affaldsdirektør.

Bestyrelsen vil nu "hurtigst muligt" iværksætte processen med at finde en til at overtage direktørposten, og nu afgående direktør, Søren Støvring, har ifølge meddelelsen indvilget i at hjælpe organisationen i overgangsperioden, indtil en permanent afløser er på plads.

"Der er intet i denne beslutning, der ændrer på den strategi eller de mål, som Hillerød Forsyning har på de enkelte forsyningsområder, ligesom alle nuværende planer og projekter fortsætter som hidtil," siger Klaus Markussen (V), formand for bestyrelsen i Hillerød Forsyning, i meddelelsen.

"Derfor vil jeg også gerne sige tak til Søren Støvring for indsatsen, ligesom jeg er glad for, at han vil hjælpe os i denne overgangsperiode," lyder det videre fra formanden.

Kritik af høje direktørlønninger

Det var lønningerne til både den afgående direktør, Søren Støvring, og den allerede fyrede affaldsdirektør, Peter Maltha Larsen, der i første omgang kickstartede hele debatten om ledelsen i forsyningen i begyndelsen af året.

Her fik en Hillerød-borger ved navn Rasmus Visby aktindsigt i lønningsforholdene i forsyningen, der viste, at Søren Støvring i 2017 havde fået udbetalt 1,85 mio. kr. inklusiv pension i løn, mens Peter Maltha Larsen kunne hive 1,1 mio. kr. inklusiv pension hjem årligt.

Lønningerne mødte stor kritik – blandt andet fordi det kom frem, at forsyningen gav sin adm. direktør godt 80 pct. mere i løn sammenlignet med hans aarhusianske kollega i samme rolle.

Bestyrelsesformand Klaus Markussen har dog siden da flere gange slået fast, at Søren Støvring havde bestyrelsens fulde opbakning, og at han ikke så noget problematisk i, at den adm. direktør årligt kunne indkassere en løn på størrelse med statsministerens.

"Vi er bedst tjent med, at vi er i stand til at kunne tiltrække og fastholde de bedste og dygtigste medarbejdere – og den kompetence får man også lov at betale for," sagde Klaus Markussen til CleantechWatch i august.

Dyre leasingbiler og en glemt rabat

Senere var det forsyningsselskabets firmabilsordninger til flere højtstående medarbejdere, der kom for skud. Det kom blandt andet frem, at flere ledere kørte rundt i leasede luksusbiler i form af nye Mercedeser, Volvoer og en Jaguar XE Pure Business.

Sagen om først lønninger og senere firmabilerne kulminerede første gang i august i år, hvor Hillerød Forsyning sagde farvel til affaldsdirektør Peter Maltha Larsen og samtidig skrottede firmabilsordningen.

Mareridtet for forsyningen sluttede dog ikke her. I oktober kom det frem – igen via aktindsigter fra Rasmus Visby – at Hillerød Forsyning havde overset en rabat på indkøbet af møbler og inventar til forsyningens nye administrationsbygning.

I alt 27 pct. rabat var forsyningen blevet lovet på købet, der løb op i en samlet pris på 2,27 mio. kr. – rabatten svarede til et nedslag på godt 530.000 kr., som forsyningen altså aldrig havde fået.

Søren Støvring fortalt på det tidspunkt til CleantechWatch, at den glemte rabat var konsekvensen af en "menneskelig fejl, der ikke små ske, men som beklageligvis sker."

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie CleantechWatch.)

Krisemøde i bestyrelsen skal bestemme fremtiden for Hillerød Forsyning

 S sår tvivl om ledelsen i Hillerød Forsyning efter stribe af møgsager

Her topper forsyningsdirektørernes løn 

Hillerød Forsyning: Fyring har intet med udskældte lønninger at gøre

Efter sag om direktørlønninger: Hillerød Forsynings bestyrelse under lup

Hillerød Forsynings direktørlønninger skaber stor debat 

Kontant udmelding fra A.P. Møller-direktør ærgrer Aalborg Forsyning 

Mere fra EnergiWatch

Udkast til el-loft vækker utilfredshed

Den foreløbige udmøntning af el-loftet, som Energi- og Skatteministeriet har arbejdet på, mens Danmark har ventet på en ny regering, er diskriminerende og har mangler, mener man hos Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs