EnergiWatch

Global Wind Service hjælper MHI Vestas med verdens største flydende havvindpark

Den danske vindleverandør har fået til opgave at assistere med samling og installation af havvindparkens fem møller.

Foto: MHI Vestas Offshore Wind

Global Wind Service sætter kursen mod Skotland, hvor verdens største flydende vindmøllepark er ved at falde på plads.

Her skal den danske vindleverandør assistere MHI Vestas Offshore Wind med at samle og installere fem møller på Kincardaine Offshore Floating Wind Farm.

Det oplyser Global Wind Service i en meddelelse.

Vindmølleparken på 50 MW ligger 15 kilometer ud for kysten syd for Aberdeen og består af fem MHI Vestas V164 9,6 MW flydende vindmøllegeneratorer.

Det er den første V164 platform semi-nedsænkbare flydende vindmøllepark i britisk farvand og vil efter afslutningen være verdens hidtil største flydevindmøllepark.

"Vi har arbejdet med MHI Vestas siden grundlæggelsen i 2014 og leveret og støttet dem med en bred vifte af tjenester. Det her skridt ind i flydende vind sammen betyder meget for os, og vi er meget glade for at have været involveret i Windfloat Atlantic og indsamlet værdifuld erfaring til Kincardaine,” sagde Lars Petersen, Chief Commercial Officer hos Global Wind Service.

Samarbejdet kommer også efter, at de to vindaktører har haft succes med et lignende projekt. I slutningen af 2019 og begyndelsen af dette år, ydede Global Wind Service støtte til MHI Vestas Offshore Winds 25 MW WindFloat Atlantic Offshore Wind Farm.

Parken ud for Portugal, der er i lidt mindre skala end Kincardaine, er verdens første V164 8,4 MW flydende vindpark og verdens første semi-nedsænkelige flydende vindmøllepark, der består af tre vindmøllegeneratorer.

Vestas overtager havvindforretningen i MHI Vestas

Global Wind Service går ind i Taiwan

 

Mere fra EnergiWatch

Spirii vinder udbud på 300 ladestandere

Ladeopaeratøren har trukket sig sejrrigt ud af Region Hovedstadens udbud på 300 ladestandere, der skal sættes op i de kommende tre år. Spirii forventer at have installeret de første 100 allerede inden årets udgang.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs