EnergiWatch

Nextera med bedre end ventet indtjening i tredje kvartal

Til trods for en overraskende høj indtjening, så faldt Nexteras driftsomsætning med 14 pct.

Foto: NextEra Energy/PR

Nextera Energy, der er blandt de største vindparkejere i USA, slog analytikernes forventninger til indtjeningen, men skuffer til gengæld på omsætningen.

Det fremgår af selskabets regnskab for tredje kvartal.

Her landede den justerede indtjening per aktie på 2,66 dollar mod ventet 2,59 dollar ifølge konsensusestimater indsamlet af Bloomberg.

Dog oplevede Nextera en nedgang i driftsomsætningen på 14 pct. sammenlignet med tredje kvartal sidste år, da omsætningen endte på 4,8 mia. dollar.

Det var samtidig under analytikernes forventninger på 5,4 mia. dollar.

I september annoncerede selskabet, at det ville foretage et aktiesplit i forholdet 1 til 4. Som følge af den øgede mængde aktier i omløb venter Nextera et justeret resultat per aktie i intervallet 2,18-2,30 dollar.

Regnskabet rykker ikke væsentligt ved aktien, der i formarkedet indikeres op med 0,4 pct.

Verdens største olieselskab overhalet af vedvarende energi

Amerikansk energiselskab skuffer lidt i nyt regnskab

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs