EnergiWatch

Dansk Energi foreslår ny model for el-tariffer

En ny branchevejledning for elnetselskaberne vil indføre en større fast betaling for store virksomhedskunder, der skal understøtte fremtidens elforbrug, oplyser Dansk Energi

Foto: Thomas Borberg

En helt ny tarifmodel blandt landets 40 elnetselskaber, er på vej, hvis den godkendes at Forsyningstilsynet. Den vil blandt andet gøre det billigere at bruge strøm om natten og dyrere på de tidspunkter, hvor nettet er mest belastet.

Dansk Energi har anmeldt en såkaldt Tarifmodel 3.0 til tilsynet. Den har fokus på øget tidsdifferentiering og kapacitetsbetaling, og modellen er et produkt af to års arbejde med inddragelse af interessenter og analyse af netselskabernes omkostninger, skriver brancheorganisationen på sin hjemmeside om den anmeldte, nye branchevejledning.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Tennet udskifter økonomidirektør

På den første dag i 2022 tiltræder Arina Freitag som Tennets nye økonomidirektør som afløser for Otto Jager, der har siddet på posten siden 2013.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs