EnergiWatch

Ørsted hopper 26 pladser på imagemåling og indtager tredjeplads

Det danske energiselskab er kun overgået af Lego og Novo Nordisk i ny måling af image.

Foto: PR/Ørsted

Ørsteds image som grøn virksomhed oplever fremgang i den seneste imagemåling, og på blot få år er selskabet hoppet 26 pladser.

Det fremgår af en måling fra Instituttet for Opinionsanalyse (IFO), skriver Berlingske Business.

Ørsteds fremgang på imagelisten sker på trods af navne- og strategiskift, udsigten til en ny topchef i 2021 samt en politisk betændt skandale om et aktiesalg til amerikanske Goldman Sachs.

Selskabet indtager således en tredjeplads på IFO's liste - kun overgået af Lego og Novo Nordisk. Sidste år lå Ørsted på en 29. plads.

Topchef Henrik Poulsen er ikke i tvivl om, at tilgangen til den grønne omstilling og kampen mod klimaforandringer har betydet meget for Ørsteds højdespring på IFO's liste.

Det er da også usædvanligt, at et selskab stiger så meget på blot ét år.

Palle Klinke Hansen, der er administrerende direktør for Instituttet for Opinionsanalyse, siger til Børsen, at han ikke har set et lignende fremskridt i 19 år.

Han påpeger samtidig, at navneskiftet fra Dong Energy til Ørsted kostede selskabet en del kendskab blandt almenheden.

En del af Ørsteds fremgang kan måske findes i netop navneskiftet, mener Frederik J. Preisler, der er partner i reklamebureauet Mensch. Han siger til Børsen, at selskabet med navneskiftet har haft mulighed for at vaske tavlen ren, og at Ørsted er lykkedes med netop den plan.

Ørsted og Yara vil bygge brintfabrik i Holland

Ørsted sælger britiske erhvervskunder til Total 

Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Opec venter lavere olieforbrug

Oliealliancen ser overskud på de globale oliemarkeder og forventer - i modsætning til IEA - et lavere forbrug over den kommende tid.

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs