Ørsted hopper 26 pladser på imagemåling og indtager tredjeplads

Det danske energiselskab er kun overgået af Lego og Novo Nordisk i ny måling af image.
Foto: PR/Ørsted
Foto: PR/Ørsted
AF RITZAU FINANS

Ørsteds image som grøn virksomhed oplever fremgang i den seneste imagemåling, og på blot få år er selskabet hoppet 26 pladser.

Det fremgår af en måling fra Instituttet for Opinionsanalyse (IFO), skriver Berlingske Business.

Ørsteds fremgang på imagelisten sker på trods af navne- og strategiskift, udsigten til en ny topchef i 2021 samt en politisk betændt skandale om et aktiesalg til amerikanske Goldman Sachs.

Selskabet indtager således en tredjeplads på IFO's liste - kun overgået af Lego og Novo Nordisk. Sidste år lå Ørsted på en 29. plads.

Topchef Henrik Poulsen er ikke i tvivl om, at tilgangen til den grønne omstilling og kampen mod klimaforandringer har betydet meget for Ørsteds højdespring på IFO's liste.

Det er da også usædvanligt, at et selskab stiger så meget på blot ét år.

Palle Klinke Hansen, der er administrerende direktør for Instituttet for Opinionsanalyse, siger til Børsen, at han ikke har set et lignende fremskridt i 19 år.

Han påpeger samtidig, at navneskiftet fra Dong Energy til Ørsted kostede selskabet en del kendskab blandt almenheden.

En del af Ørsteds fremgang kan måske findes i netop navneskiftet, mener Frederik J. Preisler, der er partner i reklamebureauet Mensch. Han siger til Børsen, at selskabet med navneskiftet har haft mulighed for at vaske tavlen ren, og at Ørsted er lykkedes med netop den plan.

Ørsted og Yara vil bygge brintfabrik i Holland

Ørsted sælger britiske erhvervskunder til Total 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs