EnergiWatch

GE i vejret på løfte om positiv pengestrøm i andet halvår

Topchef Larry Culp lover en positiv pengestrøm i andet halvår, og det er sød musik i aktionærernes øre.

Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS / X02011

Det ikoniske industrikonglomerat General Electric (GE) har lidt en del under coronakrisen, men onsdag var der rift om aktien, da topchef Larry Culp lovede en positiv pengestrøm i andet halvår.

Aktien steg på den baggrund med 10,7 pct., om end den fortsat er faldet med knap 40 pct. siden årsskiftet.

"Jeg sidder her i dag og føler mig meget sikker på, hvor vi er, og hvor vi er på vej hen, trods alle trængslerne og prøvelserne, som covid-19 helt sikkert har sendt os," sagde Larry Culp på en konference hos storbanken Morgan Stanley, ifølge Bloomberg News.

Den administrerende direktør oplyste, at GE "gør gode fremskridt" i forhold til at spare 2 mia. dollar i omkostningerne og reducerer trækket på likviditeten med 3 mia. dollar for at kunne modstå krisen.

I andet kvartal brændte GE 2,1 mia. dollar af i kontanter, hvilket var bedre end de ventede 3,3 mia. dollar, men i forbindelse med kvartalsregnskabet holdt Larry Culp sig fra at love positiv pengestrøm i resten af 2020.

"Vores markeder har i det store hele stabiliseret sig, men kommer sig ikke på en hurtig måde. Vi vil dog ikke vente på markederne. Det er derfor vi gør de tiltag, vi gør," lød det fra Culp onsdag.

GE skal levere unikt hybridbatteri i Storbritannien

GE lander milliardaftale i Irak

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere