EnergiWatch

Fransk milliardtilbud får to kolde skuldre

Franske Suez vurderer, at købstilbud fra Veolia vil skabe negative synergier og operationelle forstyrrelser.

Foto: Regis Duvignau/Reuters/Ritzau Scanpix

Franske Suez er i første omgang skeptisk over for det bud på 2,9 mia. euro, som forsyningsselskabet Veolia har fremlagt på Engies aktiepost på 29,9 pct. af vandselskabet Suez mandag.

Veolia håber på at overtage Engies aktie og efterfølgende byde på de resterende aktier i Suez og overtage hele koncernen.

"Den foreslåede strategi ville skabe negative synergier og medføre tabte muligheder i Frankrig og internationalt," hedder det i en meddelelse fra Suez.

Suez fremhæver desuden, at en overtagelse ville medføre en toårig proces fuld af kompleksitet og operationelle forstyrrelse.

Tidligere manadag erfarede Bloomberg News desuden, at bestyrelsen i Engie vurderer aktieposten i Suez til et højere niveau end de tilbudte 2,9 mia. euro.

Engie har dog ikke truffet endelig beslutning og vil studere tilbuddet over de næste to-tre uger, før der annonceres noget endeligt. I den proces kan Engie forsøge at gå efter en højere pris, oplyses det.

Tilbuddet fra Veolia lyder på 15,50 euro per aktie i Suez, hvilket svarer til en præmie på 27 pct. i forhold til lukkekursen fredag. Veolias tilbud løber frem til 30. september.

På børsen i Paris steg aktien i Suez mandag 19 pct. til 14,51 euro, Veolias aktie steg 5,8 pct., og Engie-aktien med 4,5 pct.

Franske Veolia tilbyder milliarder for rival

Mere fra EnergiWatch

Otovo henter ny global chef

Det norske solcelleselskab har ansat Pål Hauff Hvattum som chef for globale markeder. Hvattum kommer til Otovo fra en tilsvarende rolle i Adevinta.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs