EnergiWatch

Ørsteds salg af Radius er officielt gennemført

Det danske energiselskab har skrevet sit sidste kapitel i bogen om Radius, mens Seas-NVE overtager fjerpennen.

Foto: PR/Ørsted

I dag er Seas-NVe officielt blevet den nye ejer af Radius samt Ørsteds privatkundeforretning og udendørsbelysningsforretning.

Som en del af handlen er 750 medarbejdere nu blevet overført fra Ørsted til Seas-NVE, der fornyeligt skiftede navn til Andel.

"Seas-NVE er et godt nyt hjem for vores danske kundeaktiviteter. I Ørsted satser vi målrettet på global udbygning af grøn energiproduktion, og vores danske kundeaktiviteter ville ikke fremover få den opmærksomhed, som de er berettiget til. Derfor er vi ikke længere den rette ejer. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at rette en stor tak til alle medarbejderne, som i en årrække har leveret en flot indsats for Ørsted og været en væsentlig bidragsyder til vores strategiske transformation," lyder det fra Henrik Poulsen, der er adm. direktør for Ørsted, i en meddelelse.

Heraf fremgår det også, at den nu gennemførte handel betyder, at de to medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer Hanne Steen Andersen og Poul Dreyer vinker farvel til Ørsted og siger goddag til Seas-NVE. I stedet indtræder de to suppleanter Daniel Tas Sandermann og Ole Henriksen i Ørsteds bestyrelse.

Stolte og glade danske hænder

Salget og købet af Radius har efterhånden været en langstrakt affære. Den blev således indledt officielt tilbage i 2018, hvor Ørsted meldte planerne om salget ud. Men det var først i september – efter at politikkerne havde vetoet et salg tidligere i processen – at Seas-NVE kunne blive udnævnt som den kommende ejer.

Det skete til en pris på 21,3 mia. kr.

"Jeg er meget glad og stolt over, at det lykkedes os at fastholde så vigtige dele af vores fælles infrastruktur på danske hænder og ovenikøbet i et forbrugerejet selskab. Nu skal vi realisere potentialet i vores nye virksomhed til gavn for kunder, ejere og samfund,” Jesper Hjulmand, der er adm. direktør i Seas-NVE.

Handlen blev godkendt af konkurrencemyndighederne i juni 2020, men det er først nu, at Seas-NVE overtager medarbejdere, kunder og aktiver fra Ørsted.

Med handlens afslutning bliver Seas-NVE det største danske energi- og distributionsselskab med en kundebase på 2,8 mio. og 40 pct. af al transporteret el i det danske distributionsnet.

Af årsregnskabet fra Seas-NVE fremgår det, at energikoncernen modtog rådgivning for millioner i forbindelse med købet.

Der er således bogført i alt 132 mio. kr. i ekstraordinære opkøbs-og rådgiveromkostninger, som er afholdt i forbindelse med opkøbet af Radius og de øvrige forretninger.

Dertil kommer finansieringsomkostninger og andet til bankkonsortier på 9 mio. kr.

Seas-NVE's omkostning til opkøb og rådgivere løber op i et trecifret millionbeløb

Seas-NVE skifter officielt navn til Andel 

Mere fra EnergiWatch

Equinor ser stadig modning på vedvarende energi

Det norske olieselskab vil ligesom de fleste andre være grønnere. Men modning af VE-porteføljen rammer selskabet i andet kvartal, der kan se et underskud på 195 millioner på vedvarende energi.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs