EnergiWatch

Fortum undersøger koldkrigsklenodies pensionsdato

Det finske energiselskab har igangsat en miljøundersøgelse af atomkraftværket Loviisa for at dokumentere, at kraftværket kan være i drift udover sin nuværende licens til 2027 og 2030.

Foto: PR / Fortum

Finske Fortum så gerne, at atomkraftværket Loviisas to reaktorer på hver især 507 MW får forlænget sin levetid og har derfor iværksat en miljøundersøgelse.

I dag har kraftværkets reaktorer licens til at være i drift udover den nuværende licens til henholdsvis 2027 og 2030.

"I denne procedure vil vi undersøge miljøeffekterne af både en forlængelse af den kommercielle drift og dekommissioneringen af kraftværket, samt effekterne for folkesundheden, sikkerheden, det omkringliggende samfund og dens økonomi," siger vicedirektør ved kraftværket, Thomas Buddas, i en pressemeddelelse.

Han er fortrøstningsfuld og mener, at proceduren, som Fortum vil gennemføre over de næste par år, vil falde ud til Loviisas fordel.

"I forhold til teknologien er Loviisas kraftværk i god stand og møder de nuværende sikkerhedskrav. Vurderingen af miljøeffekter, som nu vil blive udarbejdet, vil hjælpe os med at samle data til en ny mulig driftslicens," siger Thomas Buddas.

Eastinghouse

Undersøgelse af Loviisa er bl.a. vigtig, da der ikke er noget at sammenligne kraftværket med. Værket, som blev sat i drift i 1977, er nemlig unik i sin udformning, da det er et vestligt kraftværk med sovjetiske reaktorer.

For at reaktorerne kunne leve op til de finske sikkerhedsstandarder, fik de en overhaling af dels Siemens og ikke mindst det hæderkronede amerikanske selskab, Westinghouse. Det aparte samarbejde på tværs af jerntæppet ved den finske bugt resulterede i, at kraftværket i folkemunde er blevet omtalt som Eastinghouse.

Fortum har tidligere udtalt, at man ikke ser nogen grund til, at Loviisa kan være i drift til 2050.

Brand hos Fortum opstod i palletank med kemikalieaffald

Brand brudt ud hos Fortum i Nyborg

Datacenter skal afhjælpe svensk spændingshovedpine

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere