EnergiWatch

Kortslutning på Fyn bredte sig til Jylland

En kortslutning onsdag på Vestfyn bredte sig til det jyske trekantområde og ramte vand- og varmeforsyning, internet og lyskryds.

Foto: PR / Ewii

En kortslutning i en transformer på Vestfyn onsdag gav ikke kun strømsvigt på Vestfyn, men gav også store problemer med vand-, varme- og internetforsyningen i Fredericia og resten af Trekantområdet.

Det skriver Jyske Vestkysten.

Kortslutningen har også store konsekvenser for vand- og varmeforsyning, internet og i lyskryds i det jyske trekantområdet.

Varmepumper satte ud, vandforsyningen kan være ramt, internettrafik, tv og telefon er gået ned eller kan opleves ustabilt. I en del lyskryds virker lysene ikke, fortalte driftsovervågningschef Carsten Pedersen i det regionale forsyningsselskab, Ewii, til Fredericia Dagblad onsdag middag.

Ewii arbejder ifølge avisen på højtryk for at løse problemerne og har kaldt ekstra mandskab ind.

"Der kan gå et par timer, men med hensyn til stabilt internet har det længere udsigter. Man skal følge vores driftsopdateringer," oplyste Carsten Pedersen.

Kortslutningen påvirkede i et millisekund det overordnede elnet, der forbinder Fyn og Jylland.

Ewii oplyser på sin hjemmeside onsdag eftermiddag, at elforsyningen igen er normal i Fredericia, Vejle, Kolding, Vejen, Middelfart og opland.

"Som følge af driftsforstyrrelser på det overliggende elnet, så har der været et spændingsdyk på elforsyning og der kan opleves svigtende forsyning af vand, varme og kommunikation (internet). Elforsyningen er igen normal," meddeler Ewii.

 

 

 

 

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere