EnergiWatch

EDF vil sælge aktiver for 3 mia. euro

Det franske energiselskab vil skære i omkostningerne og sælge en stribe aktiver for at få styr på gælden.

Foto: Senvion / PR/www.joansullivanphotography.com

EDF vil nedbringe sine omkostninger med 500 mio. euro og frasælge aktiver for 3 mia. euro inden udgangen af 2022 for at få styrket indtjeningen og nedbragt gælden.

Det skriver Bloomberg News.

Selskabet er tynget af en stor gæld er samtidig hårdt ramt af coronapandemien, som har dæmpet efterspørgslen efter elektricitet og priserne, mens selskabet også har været ramt af nedlukninger på sine atomkraftværk.

I første halvår faldt EDF's driftsindtjening med 1,6 pct. til 8,2 mia. euro. Selskabet skriver, at coronavirus har påvirket resultatet med 1 mia. euro.

"Krisen vil have en varig effekt," sagde selskabets administrerende direktør, Jean-Bernard Levy på en telekonference ifølge Bloomberg News.

For hele året venter selskabet en driftsindtjening på 15,2-15,7 mia. euro, efter at 2019 bød på et resultat på 16,7 mia. euro.

EDF har siden 2015 solgt aktiver for mere end 10 mia. euro og udstedt aktier for 4 mia. euro i 2017. Det til trods tynger gælden, som ved udgangen af juni var på 42 mia. euro mod 41,1 mia. euro i starten af året.

Aktien i EDF ligger 2,3 pct. højere torsdag formiddag på børsen i Paris.

 

Engie og EDP løfter sløret for store fælles havvindambitioner

EDF dropper udbyttebetaling

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere