EnergiWatch

Ørsted efter tabt udbud: "Holland er fortsat et vigtigt marked"

Det danske energiselskab vil nu evaluere på resultatet af hollandsk udbud af 750 MW havvind.

Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

Ørsted tabte onsdag aften et hollandsk udbud af 750 MW havvind. Det ændrer dog ikke på det danske energiselskabs planer om international ekspansion, skriver Børsen.

Martin Neubert, koncerndirektør med ansvar for Ørsteds offshoreforretning, siger, at øget tilstedeværelse i Europa, USA og Asien gør, at energiselskabets offshoreforretning er godt på vej mod målet om 15 gigawatt installeret kapacitet i 2025.

"Vi afgav et stærkt bud på et meget konkurrencepræget marked og vil nu evaluere resultatet af buddet. Holland er fortsat et vigtigt marked for Ørsted, og med det ambitiøse hollandske mål på 11,5 gigawatt i 2030 ser vi et stort fremtidspotentiale," siger Martin Neubert til Børsen.

Ørsted taber i hollandsk udbud om 750 MW havvind

Ørsted foran vigtig afgørelse: Milliarder er på spil 

Mere fra EnergiWatch

Dan Jørgensen er loren ved fremrykkede biogaspuljer

Biogas Danmark så gerne, at man fremrykkede biogaspuljerne til tre lige store årlige runder af 678 mio. kr. i 2024-2026. Klima- og energiminister siger, at det vil skabe mindre konkurrence og øgede udgifter.

Hofor vil realisere potentielt tab med sindsro

Det vil være ærgerligt, men ingen katastrofe, hvis Hofor skal realisere et potentielt tab på knap 100 mio. kr. på prissikring af strømsalg, siger selskabet. Hvis tabet realiseres, vil forretningen for strømslag nemlig bare stå stærkere på den lange bane.

Ørsted afviser "defensivt" opkøb

Milliardopkøb i europæisk landvind betyder ikke, at der fremover skal satses mindre på havvind, fastslår Mads Nipper, der indikerer, at investeringsmålet på 200 milliarder står foran løft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs