EnergiWatch

Hjørring vil hente overskudsvarme fra virksomheder i ny energiplan

Hjørring Kommunes nye energiplan sigter mod en CO2-netural fjernvarme inden 2030 og lægger blandt andet op til, at flere af kommunens husstande skal opvarmes med overskudsvarme hentet fra virksomheder i Hirtshals.

Foto: PRLOGSTOR

Hjørring Kommune vil være et nordjysk knudepunkt for vedvarende energiforsyning, og derfor lægger kommunen med en ny energiplan nu op til blandt andet at opvarme husstande med overskudsvarme hentet fra virksomheder i Hirtshals.

Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Planen er nødvendig, hvis Hjørring Kommune skal være med til at opfylde målet om 70 pct. CO2-reduktion, lyder det fra borgmester Arne Boelt (S), der dog understreger, at det ikke bliver nemt, og at nogle varmekunder kan ende med at skulle betale mere for varmen.

Selvom det fra politisk side forventes, at man vil gøre det mere økonomisk attraktivt for virksomhederne at levere deres overskudsvarme, så kommer energiplanen nemlig stadig til at kræve store investeringer i både ledningsnet og varmelagre, lyder det.

Planen omfatter desuden, at mængden af fjernvarme leveret af affaldsselskabet AVV skal reduceres, og målet er, at kommunens fjernvarme senest i 2030 er CO2-neutral, bæredygtig og konkurrencedygtig, skriver Nordjyske.

 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie CleantechWatch)

 

Fjernvarmen savner svar i ny klimaaftale 

Regeringsoplæg: Fjernvarmeselskaber skal udskilles fra kommunal forvaltning

Fjernvarme og gas vil bindes tættere sammen 

Mere fra EnergiWatch

OK køber varmevirksomhed

Fra 1. november bliver Dansk Varme Service en del af OK-koncernen, som vil styrke sit fokus på det voksende marked.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs