EnergiWatch

Polen vil skabe globalt energiselskab

Samme dag som EU accepterer PKN Orlens overtagelse af konkurrent erklærer selskabet sin intention om endnu et opkøb. Stort skridt mod konsolidering, fastslår en tilfreds regering.

Foto: PKN Orlen

PKN Orlen har fået grønt lys fra EU Kommissionen til at overtage et af Polens øvrige energiselskaber Lotos. Det sker efter at PKN, der er Polens største raffineringsselskab, har indvilliget i at sælge 30 pct. af sin andel i Lotos raffinaderi samt det opkøbte selskabs halvpart i et jetfuel-selskab med BP. Derudover afhændes også en række af Lotos' benzinstationer for at leve op til konkurrencekrav.

"Tilgang til brændsler til konkurrencedygtige priser er vigtigt for virksomheder såvel som forbrugere. I dag kan vi godkende det foreslåede opkøb af Lotos fra PKN Orlen på grund af de udvidede forpligtelser, PKN Orlen har tilbudt, vil sikre, at de relevante polske markeder forbliver åbne og konkurrenceprægede," begrunder konkurrencekommissær Margrethe Vestager.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs