EnergiWatch

Kontrolaktion afslører massive fejl i indberettede energibesparelser

Over halvdelen af energiselskabernes indberettede besparelser af it-projekter under energispareordningen var fejlbehæftede, viser det endelige resultat af Energistyrelsens særkontrol. Nu gøres stop for energiprojekter på it-området permanent.

Foto: colourbox.com

Energistyrelsen har afsluttet en såkaldt særkontrol af en lang række energibesparelser, som elnet- og varmeselskaberne har indberettet som led i energispareordningen, der finansieres over forbrugernes regninger. Energistyrelsens kontrol af energibesparelser af it-projekter i virksomheder, og som er et af de største områder, afslører fejl i over halvdelen af de indberettede besparelser, som selskaberne nu skal korrigere efterfølgende.

"Særkontrollen bestod af 64 sager. Energistyrelsen har nu truffet afgørelser i alle sager, og de berørte net- og distributionsselskaber har modtaget de enkelte afgørelser. På tværs af særkontrollen har Energistyrelsen truffet afgørelse om, at der skal korrigeres for ca. 109 GWh ud af i alt ca. 197 GWh, svarende til 55 pct."

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere