EnergiWatch

Ny alliance vil indfri varmesektorens klimapotentiale

En række aktører med bl.a. CIP, A.P. Møller Holding, Danfoss, Grundfos og Logstor etablerer nyt partnerskab, som Dansk Fjernvarme står bag.

Foto: Tim Kildeborg Jensen//

En række aktører i forsyningssektoren, industrien, fagbevægelsen og forskningsverdenen går sammen i en ny alliance for at sikre, at varmesektorens klimapotentiale bliver indfriet.

Det oplyser Dansk Fjernvarme i en pressemeddelelse onsdag aften.

Partnerskabet med navnet Grøn Varme Alliance omfatter blandt andre A.P. Møller Holding, Danfoss, Grundfos, 3F, Dansk Metal, Aalborg Universitet og Dansk Fjernvarme.

Alliancen skal være med til at sikre opfyldelsen af Danmarks klimamål.

"Grøn varme er helt fundamental for klimaindsatsen. Ved at styrke fjernvarmeinfrastrukturen kan vi koble sektorer som vores energiforsyning sammen med boligmassen, landbruget og transporten, så vi får ét stort energisystem," udtaler Kim Mortensen, der er direktør i Dansk Fjernvarme, i meddelelsen.

"Vi har derfor taget initiativ til alliancen for at arbejde strategisk og målrettet for at bistå den store opgave, hvor Danmark skal være et foregangsland i den grønne omstilling," tilføjer han.

Meddelelsen om det nye samarbejde kommer, efter at et bredt flertal af Folketingets partier mandag indgik en klimaaftale på energi- og industriområdet.

Et af hovedpunkterne i klimaaftalen er en ambition om mere grøn varme i boligerne. Det indebærer, at olie- og naturgasfyr bliver afløst af grøn fjernvarme og elektriske varmepumper i omkring 500.000 boliger.

Fagforbundet 3F håber, at dette tiltag samt arbejdet med at opfylde de danske klimamål frem mod 2030 vil skabe nye jobmuligheder.

"Vi skal koble grøn udvikling med nye arbejdspladser, så vi når klimamålene på en bæredygtig måde," siger forbundsformand for 3F Per Christensen i meddelelsen.

Synergi, Kamstrup, Logstor, Copenhagen Infrastructure Partners, Siemens og Grøn Energi er også med i den nye alliance.

Fjernvarmen savner svar i ny klimaaftale 

Regeringsoplæg: Fjernvarmeselskaber skal udskilles fra kommunal forvaltning

Aalborg Forsyning skuffet over manglende prioritering af geotermi

Topembedsmand foreslår hård regulering af fjernvarmeselskaber 

Fjernvarme og gas vil bindes tættere sammen 

 

 

 

 

 

 

Mere fra EnergiWatch

Datacenter skal varme Taastrup op

Globalconnect har indgået en aftale om udnyttelse af overskudsvarmen fra ét af deres tolv datacentre i Danmark og vil undersøge muligheder for de resterende. Datecentrenes fremtid skal være grøn.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs