EnergiWatch

"Det er sådan, jeg er"

Af fri vilje stopper Henrik Poulsen i hvad, der i hans egen optik er et af verdens bedste og meningsfulde jobs i et selskab, som han ikke blot har forandret, men som også har forandret ham. Ikke at han nødvendigvis ville ønske, at det skulle være sådan.

Henrik Poulsen har været afgørende i såvel omstillingen af Ørsted til et grønt energiselskab som i brugen af ordet "granulær". | Foto: Martin Lehmann

"Ja, på et eller andet tidspunkt skal man jo springe," griner Henrik Poulsen ved konstateringen om, at han nu forlader den synkende skude.

Sandheden forekommer da også at være en noget anden. Som kaptajnen, der med dristige manøvrer ændrede slagets gang og nu med ryggen ranket går fra borde til fanfarer og hyldesttaler. Eksemplificeret i investorkaldet efter Ørsted-chefens opsigelse mandag aften: Den første analytiker, der ivrigt havde trykket sig forrest i køen, havde end ikke et spørgsmål. Han ville bare meget gerne sige tak og tillykke til den afgående topchef.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs