EnergiWatch

Hurtigt exit fra biomasse koster 13,8 mia. kr.

Foruden en tocifret milliardregning i form af strandede biomasseaktiver vil en udfasning over det kommende årti være både endnu dyrere og vanskelig at finde alternativer til, viser beregning fra Axcelfuture. Til gengæld anbefales afgifter.

Amagerværkets Blok 4 blev indviet tidligere i år som den sidste af de store milliardkonverteringer fra kul til biomasse. Den vil være dyr at tage ud af drift før tid, fastslår tænketank. | Foto: PR / Hofor

Træerne vokser ikke just ind i himlen, når lovprisningerne i disse år skal synges om det suverænt største bidrag til Danmarks grønne omstilling. Tværtimod ligger synet på biomasse snarere på samme niveau som naturgas og kolera. Jovist, det er måske bedre end alternativet, men det ville klart være at foretrække at være fri.

Imidlertid ville det være en både bekostelig og besværlig manøvre, hvis Danmark skulle pille træet ud af kedlerne og feje flisen bort. For især på grund af de massive milliardinvesteringer, Ørsted og andre har taget i konverteringen af kraftvarmeværker fra kul til biomasse, ville en udfasning frem til 2030 således koste 13,8 mia. kr. alene i strandede aktiver.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs