EnergiWatch

Strømpriser slog hul i kassen hos Energi Danmark i rekordår

Med et rekordresultat på 220 mio. før skat og frasalg af vindmøller, var 2019 et indbringende år for Energi Danmark, der dog også kan rapportere om en negativ pengestrøm på 1,2 mia. som følge af rekordlave strømpriser.

"Vores salg er gået fantastisk godt," siger adm. direktør for Energi Danmark om 2019. | Foto: PR / Energi Danmark

Mens coronakrisen helt og aldeles slog bunden ud på en oliehandel, som i forvejen var udfordret af priskrig, har situationen på det nordiske strømmarked været udfordrende siden sidste efterår af helt andre årsager.

En udebleven vinter og vandmagasiner fyldt til bristepunktet har sat dybe furer i panden hos energiselskaber- og handlere over hele Norden, mens strømprisen har fortsat sin deroute. I den forstand er Energi Danmarks årsregnskab for 2019 lidt af en brumbasse, der trodser sund fornuft.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs