Medie: Flere har vist interesse i køb af Fjernvarme Fyn

En kapitalfond,Verdo i Randers samt to andre aktører har ifølge Fyens Stitstidende vist interesse i Fjernvarme Fyn, der er i en salgsproces.
Foto: PR / Dansk Fjernvarme
Foto: PR / Dansk Fjernvarme

En kapitalfond, Verdo i Randers, NHSolition og Combineering har ifølge Fyens Stiftstidende vist interesse for at købe Fjernvarme Fyn, der er blandt landets største fjernvarmeselskaber

De nye oplysninger, der kommer frem efter at et stort flertal i Odense Byråd forleden gav mandat til at indlede realitetsforhandlingerne med Energy Fyn, vækker kritik hos de konservative, som tidligere har kritiseret salgsprocessen for for at være for lukket.

"Vi fik at vide, at Energi Fyn havde henvendt sig, og vi syntes, det lød meget fornuftigt at finde ud af, hvad de vil give for Fjernvarme Fyn. Men det, der er sket siden - at flere interesserede købere har henvendt sig - er så vigtigt, at vi ikke kan lade os begrænse af budgetforliget. Der er sket radikale ændringer, og det skulle borgmesteren have indviet os i. Det er dybt utilfredsstillende, at han ikke har kaldt forligspartierne sammen og delt oplysningerne med os," siger Tommy Hummelmose og Kristian Guldfeldt fra Konservative i Odense Kommunes byråd til Fyens Stiftstidende.

Venstre-ordfører afslørede hemmelige møder om salg af energiselskab 

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) afviser kritikken over for avisen og siger, at det er skrevet ind i budgetforliget, at man ville forhandle med det lokale selskab Energi Fyn.

Det var i november sidste år, at et politisk flertal i Odense Byråd besluttede sig for se nærmere på muligheden for at sælge Fjernvarme Fyn til Energi Fyn og derved hente et væsentligt, trecifret millionbeløb.

Fjernvarme Fyn er landets tredjestørste fjernvarmeselskab og ejes af Odense Kommune og Nordfyns Kommune.

Virksomheden Combineering A/S, der er nævnt som en af de aktører, der har vist interesse for Fjernvarme Fyn, har hovedkontor i Birkerød med speciale i udvikling af industrielle restprodukter og handel med disse.

Salg af Fjernvarme Fyn kan være på plads til sommer

Energi Fyn bekræfter interesse i fjernvarmekøb

Salg af fynsk energiselskab tættere på  

Fjernvarme Fyn klar med nye millioner til overskudsvarme fra Facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også