EnergiWatch

Engie skrotter udbyttet og prognosen

Virusudbrud får franske Engie til at skrotte sin planlagte udbyttebetaling, ligesom forsyningsselskabet har trukket sin prognose for 2020 tilbage.

Foto: Regis Duvignau/Reuters/Ritzau Scanpix

Franske Engie, som konkurrerer med Ørsted omkring udviklingen af havmølleparker, har onsdag på baggrund af virusudbruddet besluttet sig for at skrotte sin planlagte udbyttebetaling, ligesom forsyningsselskabet har trukket sin prognose for 2020 tilbage.

Det skriver Bloomberg News.

I Frankrig lægger regeringen pres på de store selskaber for at få dem til at droppe udbetalingen af sidste års overskud til aktionærerne, da man ønsker, at stimulushjælp går til ansatte og selskabernes overlevelse og ikke til at forgylde aktionærerne.

Engie, som ejes med 24 pct. af den franske stat, havde ellers planlagt en stigning i udbytte på 7 pct. til 1,9 mia. euro.

"Vores beslutning om af annullere Engies 2019-udbttebetaling er taget i lyset af de fortsatte usikkerheder omkring dybden og længden af denne hidtil usete krise," udtaler formand i koncernen, Jean-Pierre Clamadieu, i meddelelsen.

"Engie har en solid likviditet, en robust forretningsmodel og den strategiske hensigt at genoptage udbyttebetalinger så snart som muligt," forsikrer Clamadieu dog.

Engie har likviditet og adgang til kreditter for 16,4 mia. euro.

Fransk energiselskab leverer bedre end ventet

Fransk mastodont giver topchef sparket 

Mere fra EnergiWatch

Norsk brintselskab får ny topchef

Elling Nygaard bliver topchef for norske Hydrogen Pro, mens Mårten Lunde træder af året efter børsnoteringen. I september åbnede selskabet sine første danske produktionsfaciliteter.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs