EnergiWatch

Finsk koncern giver Alfa Laval tocifret millionordre på nyt bioraffinaderi

Udstyrsproducenten Alfa Laval skal levere udstyr til en proceslinje på et nyt bioraffinaderi i Gøteborg. Bioraffinaderiet, som den finske energivirksomhed St1 står bag, skal producere transportbrændstof og forventes at stå klar i 2022. 

Foto: Alfa Laval /PR

Den svenske udstyrsgigant Alfa Laval har vundet en ordre på levering udstyr til energivirksomheden St1's kommende bioraffinaderi i Gøteborg, Sverige.

Ordren har en værdi af 60 mio. svenske kroner. Det skriver Alfa Laval i en pressemeddelelse.

Alfa Laval skal levere udstyr til en proceslinje på bioraffinaderiet, der skal stå klar i 2022 og vil få en have en årlig produktion på 200.000 ton biobrændstoffer. Alfa Laval forventer at kunne levere proceslinjen i 2021.

Udstyret skal  fjerne forskellige urenheder fra affaldsfedt og -olie, som senere omdannes til biobrændstoffer.

"Jeg er meget glad for at kunne meddele denne interessante ordre i området for vedvarende energi. Vi har innovative produkter og løsninger, der er velegnede til processer, hvor biprodukter raffineres til produkter af høj kvalitet," siger Nish Patel, præsident for Food & Water Division i Alfa Laval, i meddelelsen.

Designet af udstyret giver ifølge Alfa Laval fleksibilitet til at behandle en lang række råmaterialer, der opfylder de nuværende og fremtidige specifikationer for biobrændstoffer til transport.

Samlet investering på 200 mio. euro

Investeringen i bioraffinaderiet samt tilknyttede investeringer i et brintproduktionsanlæg, i såkaldte tankfarme, infrastruktur og forsyningsfaciliteter bliver ifølge St1 samlet set i størrelsesordenen 200 mio. euro. Det oplyste St1 i en pressemeddelelse i september.  

"St1 er et nordisk energifirma med en klar vision om at være den førende producent og sælger af CO2-opmærksom energi. Dette betyder kontinuerlig udvikling og styrkelse af vores egen produktion af vedvarende energi for at reducere fossile CO2-emissioner i forskellige sektorer, og det nye bioraffinaderi vil være en betydelig tilføjelse inden for transportbrændstoffer. Vi ønsker at introducere flere og mere bæredygtige valg for vores kunder," sagde  Bo-Erik Svensson, administrerende direktør for St1 Refinery, i meddelelsen.

St1 producerer blandt andet avanceret bioethanol fra forskellige affaldsstrømme. En af bioraffinaderienhederne til ethanolproduktion er en del af raffinaderiet i Gøteborg.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie CleantechWatch)

Eon vil opføre fem svenske geotermianlæg

Finner tildeler vindprojekter på halv gigawatt 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs