Er han virkelig fjernvarmens ønskeminister?

Energiåret der gik:  Dan Jørgensen fik en forrygende velkomst af direktøren for fjernvarmeselskaberne branchelobby, da han blev udnævnt til minister. Men er han nu også en ønskeminister, må fjernvarmen spørge sig selv efter at have læst regeringens lovkatalog. Det dufter skarpt af McKinsey.   

Foto: PRDANSKFJERNVARME

Dan Jørgensen har sikkert afgivet mange løfter, han nu skal leve op til, siden han blev minister for klima, energi og forsyning i Mette Frederiksens nye regering. Erfaringer viser, det kan være svært at gå fra oppositionspolitiker og ind i en regering, hvor der også er en finansminister, og pludselig blive afkrævet svar på nogle af de mange visioner, der nok er blevet luftet tidligere.

Spørger man i fjernvarmeselskaberne, der af mange og især af sig selv anses som helt centrale i den grønne omstilling for at nå de ambitiøse CO2-mål og oven i købet har leveret konkrete svar på klimaudfordringerne, vil de nok mene, der er lang vej hjem for Dan Jørgensen. Især i lyset af den drømmestart, de gav ham umiddelbart efter offentliggørelsen af ministerholdet i juni.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement