EnergiWatch

NRGi fik oplyst forkert tal i administrativ svipser

Aarhusianske NRGi Net kom ved en fejl i pulje med de elnetselskaber, som Energistyrelsen har rettet de største krav mod i kontrolaktion af energisparerprojekter.

Foto: Anders Vester Thykier

Elselskabet NRGi i Aarhus blev ved en fejl forvekslet med et andet elnetselskab, da Energistyrelsen i oktober i år sendte udkast til afgørelser om energispareprojekter ud til en række elselskaber.

I de foreløbige afgørelser, der er resultatet af en omfattende kontrol med it- og serverrumsprojekter under energispareordningen, optræder NRGi som et af fire selskaber, der står til de største korrektioner af de energibesparelser, der er indberettet til Energistyrelsen, mere præcist 42.985 megawatttimer (MWh), og som styrelsen ikke anerkender.

Kravet om korrektion overfor NRGi Net er efterfølgende ændret til den korrekte sum, 1.669 megawatttimer, som Energistyrelsen gør gældende, men hvor der ved ved en fejl i udsendingen af kravet til selskabet, blev anvendt et tal for et andet selskab, oplyser Energistyrelsen til EnergiWatch. Styrelsen rettede den administrative fejl i begyndelsen af november over for NRGi.

Flere i kredsen af landets store elnetselskaber står til at få annulleret et stort antal energibesparelser, de har indberettet til Energistyrelsen, og som forbrugerne har betalt via deres elregning.

I flere af de afgørelser, der er sendt til elnetselskaberne, og som EnergiWatch har fået aktindsigt i, kræver Energistyrelsen "fuld korrektion" af de indberettede megawatttimer, som projekterne skulle udløse i besparelser.

Største krav er rettet mod Seas-NVE Net, netselskabet N1 i Silkeborg og Radius Elnet.

Et gennemgående træk i afgørelserne er selskabernes manglende dokumentation af de realiserede projekter, forkerte beregninger og uigennemskuelig fakturering.

Elselskaber risikerer kæmperegning efter kontrol af energibesparelser

Rapport: Kraftige indikationer på snyd med energibesparelser i it-projekter

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere