EnergiWatch

Ørsteds britiske landechef stopper efter omorganisering

Det danske energiselskab har introduceret en ny forretningsmodel for havvind, der fremover vil være delt op i fire regioner. Det betyder også et farvel til selskabets britiske landechef.

Foto: PR/Ørsted

Ørsted siger næste år farvel til Matthew Wright, der siden 2017 har været landechef for den britiske forretning hos den danske energikoncern.

Det sker som et led i en omorganisering hos Ørsted, der har fastlagt en ny driftsmodel for havvindforretningen, fremgår det af en pressemeddelelse fra selskabet.

Fremover vil Ørsteds havvindforretning være delt op i fire regioner - Storbritannien, Kontinentaleuropa, Nordamerika og Asien-Stillehavet. Hver region vil være ansvarlig for markeds- og projektudvikling og styring af porteføljen af aktiver på de respektive markeder.

Omvendt vil konstruktions- og driftsaktiviteterne fremover blive styret fra Ørsteds globale organisationer for EPC (engineering, procurement, construction, red.) og O&M, der er en engelsk forkortelse for drift og vedligehold.

"Vi introducerer nu en ny forretningsmodel for Offshore-forretningen med henblik på at understøtte Ørsteds projektportefølje og fremtidige vækst. Den nye forretningsmodel etablerer en skalerbar organisation for Ørsteds internationale ekspansion, som kombinerer markedsnærhed med global skala og effektivitet," lyder det fra selskabet i en meddelelse.

I Storbritannien får det også betydning for ledelsen, da Matthew Wright altså stopper som landechef hos Ørsted den 1. februar. I stedet er Duncan Clark, der har stået i spidsen for den britiske havvindmøllepark Hornsea 1, blevet udpeget til regionsdirektør for Storbritannien.

"Jeg vil gerne takke Matthew for hans store bidrag til vores forretning i Storbritannien - et marked der er fortsat med at vokse og udvikle sig under hans lederskab. Jeg ønsker Matthew alt det bedste i hans fremtidige bestræbelser," siger Henrik Poulsen, der er administrerende direktør for Ørsted, i meddelelsen.

For Kontinentaleuropa er Rasmus Errboe regionsdirektør, og det samme er Thomas Brostrøm og Matthias Bausenwein for henholdsvis Nordamerika og Asien-Stillehavet.

Den nye organisation træder i kraft ved årsskiftet.

Ørsteds nye plan kommer på finansloven

Ørsted-chef afviser, at havvind er risikabelt: Vi ved, hvad vi laver

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere