EnergiWatch

Nordex leverer stort underskud trods stigende salg

Vindmølleproducenten har leveret på niveau med forventningerne i løbet af året, siger selskabets direktør. Nordex leverer underskud på 76,5 mio., men fastholder prognose.

Foto: Nordex

Den tyske vindmølleproducent Nordex kom ud af årets første ni måneder med et underskud på 76,5 mio. euro mod et underskud på 51,8 mio. euro i samme periode sidste år.

På den positive side kan Nordex glæde sig over en stigende omsætning og ordrebog, og selskabet fastholder forventningerne til hele året.

Det fremgår af selskabets regnskab, der er offentliggjort onsdag morgen.

"Nordex-gruppens forretning udvikler sig på linje med forventningerne i 2019 med et væsentligt stærkere andet halvår. I lyset af det bekræfter vi vores prognose for hele året," siger Nordex' administrerende direktør, José Luis Blanco, i rapporten.

For hele året venter Nordex dermed fortsat en omsætning på 3,2-3,5 mia. euro, en EBITDA-margin på 3-5 pct., samt investeringer på omkring 160 mio. euro.

I årets første ni måneder har Nordex øget omsætningen med 9,6 pct. til 1943 mio. euro, mens driftsresultatet, EBITDA, er faldet 15,7 pct. til 60,2 mio. euro og EBITDA-marginen til 3,1 pct. fra 4,0 pct.

På EBIT-niveau er marginen imidlertid negativ med 1,2 pct. mod minus 0,4 pct. året før.

På ordresiden har det været et godt år med en ordreindgang i projektforretningen på 3313,5 mio. euro for perioden, hvilket er 41,5 pct. mere end i samme periode sidste år.

Opgjort i kapacitet er ordreindgangen steget til 4741,8 megawatt fra 3070,4 megawatt.

Årets ordreindgang har dermed en gennemsnitlig megawatt-pris på 0,70 mio. euro per megawatt mod 0,76 mio. euro per megawatt i samme periode sidste år.

Ved udgangen af september havde Nordex en ordrebog i projektforretningen til en værdi af næsten 5,7 mia. euro, hvilket er 80 pct. mere end på samme tidspunkt året før.

 

Nordex rundede 1,7 GW i tredje kvartal

Nordex styrker kapital med nye aktier til Acciona: Udløser købstilbud

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere